středa 16. března 2016

16.3. Cesta do ráje


Poslední noc v Granadě a dnes nám v 11,00 letí z Managui malé letadlo na Corn Island. Corn Islands (Kukuřičné ostrovy) jsou dva ostrovy v Karibském moři při pobřeží Nikaragui. Ten menší a malebnější Little Corn Island má 2,9 km2 a my jsme si ho vybrali již v Praze. Cestou e-mailu jsme napsali do ekoresortu DoBeDo a zamluvili ubytování v nejhezčí části tohoto karibského ostrůvku na celý týden.
Teď se ale musíme dostat do Managui na letiště, vrátit auto a vyzvednout v bankomatu ještě nějaké peníze. Vstáváme brzy, protože silnice nejsou značené a jet znovu přes Managuu se mi opravdu nechce. Martinka naposledy vyzpovídá pana domácího a díky tomu přijedeme do rent caru v dobrém čase. Při vracení auta Marťa dává najevo svou nespokojenost s tím, že v něm nebyl hever, přebírající technik je trochu v rozpacích, ale je milý. Musí nás ještě převést na letištní terminál, kde je kancelář a tam nám odblokují jistinu. Tam to Marťa znovu probírá se slečnou u přepážky, ta zavolá zpět technikům, jak je to možné. Je nám sděleno, že hever je standardně u těchto vozů pod sedadlem řidiče. Tak to jsme tedy trochu za paka, ale dobrá zkušenost. Přesuneme se na vnitrostátní terminál, kde odbavíme batohy a máme hodně času na vše.
Odlety letadel se nám letos moc nedaří. Chytáme jedno zpoždění za druhým. I tento náš odlet má nakonec třičtvrtě hodiny zpoždění. To se nakonec projeví v tom, že na Big Corn Island, kde malá letadla přistávají, už nestihneme navazující člun na malý ostrov. Další nám jede až za tři hodiny. Navíc musíme čekat, až se otevře pokladna, abychom si včas koupili lístky, protože na člun se vejde jen 40 lidí. I toto úskalí jsme nakonec překonali a v půl páté se můžeme nalodit ve zmatku a boji o lavici na člunu. Karibik je naštěstí zrovna klidný jako návesní rybník, takže třicetiminutovou plavbu zvládnu bez problémů. Můžeme vstoupit do ráje karibské atmosféry. Půl hodina pěšky na severní stranu ostrova skrze domorodá obydlí a džungli už je hračka. Nacházíme náš rezort, vyřídíme formality a můžeme jít bydlet. Dřevěná chatrč s verandou v klasickém Nika stylu, vlastní záchod a umyvadlo, sprchy sdílené v bambusové chýši, třicet sekund na krásnou, bílou pláž s palmami a Kanaďan Mateo jako domácí. Víc nepotřebujeme a jdeme se, později za svitu měsíce, ponořit do modré a průzračné vody Karibského moře.

Žádné komentáře:

Okomentovat