čtvrtek 25. února 2016

25.2. Obchvat z leva



Termín pro potvrzení letu máme do 6,45. V 6,30 jsme už zase na letišti v Miami. Budeme dělat, že jdeme jen potvrdit let. V nejhorším se vytasíme s falešnou nepotvrzenou letenkou z Panamy. Úřednice je milá, s Martinkou si pěkně povídají, já se usmívám, jakoby nic. Jenže je nějaký problém. Paní si pořád jezdí prstíkem po monitoru a něco jí nehraje. Aha! Všimla si! Prý nemáme potvrzený odlet nebo odjezd z Panamy. Teď přichází naše chvíle!! Marťa jistě vytahuje můj noční výplod. Po krátkém scanu, je potvrzeno. Úřednické razítko zpečeťuje naší akci a jsme propuštěni. Trochu podvod, hned zítra ten let zruším, ale účel je splněn. Odlétáme opět s půlhodinovým zpožděním, ale teď už je to jedno. Zhruba za 4 hodiny nás bude vítat Panama City!
V Panama City na imigračním to nakonec byla výhoda, že už náš pseudoodlet letecká společnost uvedla do systému. Imigrační úředník sice Martinku zkoušel z přesného počtu dní do opuštění země, ale není blbá, počítat umí. Dostáváme razítko a jsme volní.
Z letiště jdeme dle Lonely Planet na hlavní silnici, chytáme autobus do centra za 1,5 USD a brzy nacházíme náš druhý zamluvený hotel na Av. Cuba. Hotel Lisboa je ve čtvrti Calidonia, což je sice na první pohled divná čtvrť, ale máme to na všechny strany blízko. 35 USD za noc plus 3 USD taxa a po vysprchování hned na průzkum. Projdeme se po Casco Viejo, objevíme Metro a systém dopravy po městě, autobusový terminál Albrook, odkud jezdí autobusy dál do Panamy. Prostě jsme toho zvládli dost na to, abychom už ve 21,00 zařezávali v posteli. Usnout nám trvalo asi tři minuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat